събота, 14 януари 2017 г.

Арт журнал- първа страница

Здравейте,ето че направих и първата страница от моя арт журнал. Не е нещо кой знае какво,не е нещо на високо професионално ниво и с скъпи материали,но мисля че ми се получи добре. :)
Като за начало,използвам един стар тефтер,който само седеше и събираше прах в шкафа.
Направих си домашно гесо с бял латекс,лепило C200 и бебешка пудра.
Хубавичко слепих две странички за да са по плътни,и после хубаво ги намазах и отгоре с гесото. Оставих да изсъхне една нощ,и ето основата на първата страница е готова :) Без скъпи материали ,бързо и лесно. 
Когато дойде момента да създам своята първа страничка знаех точно каква искам да бъде, и затова бързо започнах да я правя. Бях доста развълнувана.Харесва ми идеята,че правя нещо и за себе си ,и че мога по някакъв начин да се изразя или просто да запечатам даден момент,и да знам ,че мога да го съхраня за дълго.И знам ,че съм вложила цялото си сърце и душа,и това придава още по-голяма стойност на журнала.
И така...
Дойде ред да приложа замисленото,и както вече казах за момента използвам подръчни материали,но това не ми попречи да го направя красиво :) 
Оцветих си страницата в жълто с помощта на домакинска гъба за съдове...Използвам за момента темперни и акрилни бои...След това взех едни стари бебешки чорапи-хавлиени и с тях и оранжев цвят и потупващи движения оцветих външните страни и ръбове да се получи като рамка.Хубава работа се получи :) след това взех една четка за рисуване по дебела и с твърд косъм,и нанесох пак с потупващи движения малко червена боя.И така фона ми стана готов.
Цветето,което нарисувах не е нищо особено,не е и красиво ,но на мен ми харесва ,точно защото е просто...Него нарисувах на бял картон и оцветих.След което го изрязах и го залепих на страницата.
И дойде ред на надписа...Тъй като нямам още печати с букви,нито с текстове го написах на ръка,не е самата прелест,но се получи. Написах го първо с молив,след това отгоре минах с акрилна черна боя,а удебеления текст запълних с червено и тук там жълто. И за да не мие  толкова постно и празно сложих няколко печата на пеперудки, водни кончета и едни охлюви. 
И ето,че страничката е готова :) Надявам се да ви хареса :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар